Consejos para Viajar con Bebé y Evitar Errores de Principiante
Viajes

Viajar con Bebé: 5 Errores que Cometimos en Nuestras Primeras Vacaciones

Soy viajera y ahora también madre. Antes de dar a luz ya estaba mirando destinos y viajes: me podía la ilusión de llevar a todas partes al nuevo miembro de la familia. Pero viajar con bebé es un mundo y en nuestras primeras vacaciones, cometimos bastantes errores de primerizos… Hoy los comparto para que no te pasen a ti también 😉 

Errores de Viajar con Bebé que Cometimos en Nuestro Primer Viaje

Para nuestras primeras vacaciones en familia optamos por algo rural y cerca de casa, a una hora y media en coche: L’Arcada de Fares. Un alojamiento rural de apartamentos en La Garrotxa. En cuanto a la duración de las vacaciones, teníamos una semana enterita para disfrutar los tres juntos…

… sin embargo, como papás primerizos cometimos algunos errores importantes en este primer viaje:

1 – Elegir lo Rural… en pleno invierno.

Nos encanta el campo, salir a pasear y conocíamos rutas por La Garrotxa. Pero subestimamos lo complicado que puede ser salir a la naturaleza con un bebé de menos de dos meses. Aún no había hecho frío y justo empezó esa semana. 

Estábamos totalmente desprevenidos en cuanto a la ropa del bebé, la nuestra… Y no solo eso, sino que tuvimos que cancelar muchos planes. Esto hizo que se nos viniera un poco encima algunos días el alojamiento y la rutina con el bebé lejos de casa.

2 – Olvidar piezas importantes del puzzle.

Como en la zona hay pueblos muy bonitos, también podíamos optar por este tipo de turismo. ¿El problema? Olvidamos las piezas para enganchar el maxicosi al carro. Nunca paseamos al pequeño en el maxicosi, pero para estas visitas a pueblecitos pequeños nos habría venido genial, porque se queda bastante dormido en el coche.

Y esta es otra de las lecciones de viajar con un peque tan «peque»: hay que llevar bastantes cosas en las que hasta ahora no habrías pensado.

3 – Llevar una solución de porteo incómoda.

Hemos comprobado en nuestras carnes que el fular elástico no es lo mejor a la hora de viajar y portear al bebé. Tardas en ponerlo, al cabo de un rato de paseo hay que reajustarlo… Por eso para el siguiente viaje nos aseguramos de tener una mochila ergonómica evolutiva. Pero esto os lo cuento en mi otro blog.

Viajar con Bebé: 5 errores frecuentes que cometimos...

Aquí nos veis con el fular… y abrigados regular

4 – Subestimar la cantidad de ropa que necesitaba el bebé

Llevé solo 2 pantalones para 7 días… ¡error! Y lección aprendida número dos: en 7 días tu bebé puede dar el estirón y dejar un pantalón o camiseta que le vaya justo pequeño.

A partir de ahora en la maleta llevaremos más variedad de tallas y un poquito más de ropa de bebé para cada día. Vómitos, cacas expansivas y etc. nos han enseñado a calcular más por lo alto.

5 – Agobiarte por el cambio de ritmo

Viajar con bebé supone que el ritmo cambia. Hay que coordinar sueño, tomas de pecho, ropa… con todo lo demás y habitual de un viaje. El ritmo de visitar y hacer cosas desciende, y te sorprende darte cuenta de que son las 12 de la mañana y aún no has puesto el pie fuera del apartamento.

Yo, como viajera movida que siempre he sido, tengo que reconocerlo: me agobié un montón. Sentía que «no hacíamos nada». Pero supongo que entramos en otro tipo o categoría de vacaciones, las vacaciones familiares, en las que no hacer nada me empezará a parecer pronto una bendición.

Hasta aquí nuestros principales fallos… ¡en unos días te cuento nuestros aciertos! ¿Qué otros consejos o aprendizajes compartirías sobre viajar con bebés?

2 Comments

 • Reply
  xavi
  29 noviembre, 2017 at 12:29 am

  Hola,
  Post interessant, si et sembla deixaré la meva experiència d’endurnos a l’Arnau amb 4 mesos a Escòcia i amb 6 a Estats Units (SFO + Hawaii).

  El porteo nosaltres el vam descartar d’entrada, per l’esquena i la complicacio. I vam comprar una Stokke Baby Carrier. Amb ella hem anat d’excursió, i fins i tot hem fet raquetes. Es molt ergonòmica, però hem vist que el màxim de temps era 1h i mitja. Més enllà es fa pesat. El problema del porteo / motxilla ergonòmica es que no et veus els peus, i si el terreny es torna una mica més complex millor passar a un porta bebés. Nosaltres tenim el Osprey Poco AG Plus. 3Kg amb Camelbag i un munt d’espai perquè el pare o la mare portin menjar i el seu material. Amb això ja pots fer excursions en terrenys complexos, o de fins a 3h i amb un bon desnivell. Pots inclús grimpar. A mes, el nen està més elevat, te un toldito i disfruta veient el paisatge. Igualment, si el poses en un baby carrier, agraeixen un coixí d’aquests d’avió.

  Nosaltres vam descartar el maxicosi per què ens van dir que per viatges llargs era incòmode i tenim una Sirona, pugem sovint a la Vall d’Aran i ell va còmode. A les 3h però cal parar. De cotxet tenim un City Mini 4, que de city te poc. Tot terreny i indestructible. Per carrers empedrats de pobles petits va molt millor que molts altres. Per els viatges en cotxe es clau adaptar-se a les hores de son del nen i tenir-ho tot carregat per sortir corrent un cop hagi fet teta i/o bibe.

  Tema menjar. Per sort o desgràcia, l’arnau va deixar la teta entre els 4 i 6 mesos. El cert es que la teta limita les excursions, i el biberon es força mes pràctic si es vol «mobilitat». El que no has de fer mai es aconstumarlo al bibe calent … perquè aleshores acabes a Hawaii, a 30 graus i passejante amb un termo xD. El millor es que comenci aviat a menjar trossets, i fer-li menjar sòlid i que la pugui liar poc. La truita de carbassó es el seu menjar preferit quan sortim! Per la fruita, hero té unes bossetes de fruita eco que es guarden molt fàcilment. Oblidat dels potitos, freds son fastigosos i amb la cullera ho poden embrutar tot.

  Abric, si fa fred, el millor es posar-li un mono de neu (al barrabés en tenen) i el pijama a sota. Manopletes (costen de trobar una mica més) i 2 parells de mitjons i sabatetes. MOLT important, dur a sobre sempre imperdibles per enganxar-li les manopletes i peucs al mono. El gorro se l’acaben treient, millor si té una cordeta. Ah i buff té buffs per nens (i no se si per bebés)!!! son molt útils, els hi pots posar un al coll i l’altre al cap!!!

  Pel sol cebe son els que fan les ulleres de sol més petites. Nosaltres les vam agafar de nivell 2 i les vam fer polaritzar per si de cas.

  El ritme, la part més xunga de totes!!!! veure que a les tantes encara no has sortit de casa i que et falten coses! alguns trucs! a la mínima que es llevi aviat, activar-se tota la familia, nosaltres a Hawaii a les 6 ell es llevava i nosaltres anavem darrere i molts dies a les 9 ja erem fora. Tenir bosses duplicades amb els enseres mínims (bibes panyals, cremeta, sabanindes, toallites) d’aquesta forma si agafes el cotxet o la motxilla no et deixes res. Preparar tot el que puguis la nit anterior. Donar-li limits, si passat X no ha volgut menjar, doncs no ha volgut, sortir al carrer suposen molts més estímuls que segur que lis eran tant o més positius com una mica meso menys de menjar. Nosaltres ens posavem un sol objectiu al dia (a hawaii 9 dies 9 coses importants a veure), per exemple una zona, això ens reduïa estrés, i tot el que vingués després era benvingut. Tenir plans alternatius (per això es vital un cotxe i haver-ho preparat abans). Si plou es una putada, però amb el portabebés pots fer coses!!!! També si surts a donar una volta portar el material necessari pels plans alternatius. No treure les coses del cotxe, aixo ajuda bastant (però el cotxe acaba semblant una cort de porcs!)

  I per acabar, molt rapid tema avió! Si es vol curt, busca uns amb seient ample, perquè acabes loco amb el nen a sobre. A ryanair i vueling son simpàtics, a norwegian pots facturar de franc la cadireta del cotxe (a Alaska Airways tb). Es interessant depen on vagis. Llogar una cadiereta de cotxe es un drama! Si fas un vol transoceànic, recorda que només hi ha 4 o 6 cunes per avió. I que tot i que son barates (60-70 euros) volen! millor si fas la reserva a través d’agència de viatges. Molts cops tens embarcament prioritari. Demana-ho. Si has de calentar un bibe, demana un got amb aigua calenta, mai que te’l calentin. Surto a l’aterrar i despegar pels mocs!

  En fi, espero que els consells siguin d’ajuda!

  • Reply
   mdenoche
   3 diciembre, 2017 at 5:25 pm

   Oye, que SUPER comentario de CONSEJAZOS… #graciasinfinitas. Me van a ser de mucha ayuda, desde las recomendaciones de la silla y el carro plegable (veo mucho el city mini por Barcelona… ya decía yo que debía ser por algo), hasta el super truco del mono de esquí para el frío 😀 Nos han regalado un buzo y no sabemos cómo ponérselo… Claro por Barcelona no sabemos qué hacer con ello, pero ya estamos mirando ir enseguida a sitios fríos este invierno y pensamos… ¿y esto cómo se lo ponemos y con qué por debajo? Lo de los imperdibles JAMÁS se me habría ocurrido, en serio 😀

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.